Gå til hovedindhold
Aktuelt

Fastholdelse af kvindelige dommere.

Ved 15-02-2021marts 27th, 2022Ingen Kommentarer

Lørdag d. 20.09.2008, var ca. 1/3 af alle aktive kvindelige dommere i Danmark samlet i Vejle på idrætshøjskolen, til en dag, der bød på mange forskellige inputs, grin og samvær. 1/3 lyder måske af meget, men det er en overkommelig flok, da der kun er ca. 30 aktive kvindelige dommere i Danmark.

DBUs arbejdsgruppe for rekruttering og fastholdelse af kvindelige dommere havde arrangeret denne dag, og det var med spænding vi mødte op.

Vi mødtes kl. 09.30 til lidt morgenmad og velkomst. Allerede her gik snakken livligt, da det er skønt at mødes med nogle kvindelige kolleger. Nogle af os havde mødt hinanden i april måned, hvor der også blev afholdt et arrangement for kvindelige dommere. Dette henvendte sig til kvindelige dommere, der var uddannet inden for de sidste fem år. Også dem der ikke var med til arrangementet i april måned, var med i snakken fra morgenstunden.

Efter morgenmaden gik vi udenfor, hvor vi lavede nogle forskellige praktiske øvelse, som omhandlede placering i forskellige situationer og det at give påtaler, advarsler og udvisninger på en hensigtsmæssig måde. Vi kom i forbindelse med disse øvelser omkring mange emner, og fik diskuteret forskellige situationer. Vi lavede forskellige cases, hvor vi blandt andet havde fortrinlige eksempler på brokkende spillere/trænere, den uheldige spiller som det hele altid går ud over og på den spiller som slipper godt fra det hele. Dagens øvelser gav stort udnytte for alle, uanset niveau og nogle kom måske af med nogle dårlige vaner, nævner ingen navne.

Efter et par timer udendørs og et bad, stod den på frokost. Efter frokost, fik vi et indlæg om talentarbejde ved Kristina Husballe. Indlægget var meget inspirerende og fik mange til at hige endnu mere efter at komme frem i rækkerne. Sidst på dagen var der afrunding og vi forlod Vejle ca. kl. 16, selvom det var svært for os alle at få snakket af (man er vel kvinde).

Jeg vil på vegne af de fremmødte takke arbejdsgruppen for en kanon dag. Det betyder meget at mødes med de kvindelige kolleger, som vi desværre ikke støder på så ofte til dagligt. Selvom vi dømmer på meget forskellige niveauer, har vi stor nytte af og støtte fra hinanden, og vi glæder os meget til at mødes igen, forhåbentlig med endnu flere fremmødte, såvel nye som mere erfarne dommere.

Tak til Hanne og Gitte for udfordrende og inspirerende opførsel.
Af Sara Egelund Kristensen, Sønderjysk fodbolddommerklub.

Skriv en kommentar