Gå til hovedindhold
AktueltNyhederUngdomsprisen

Ungdomsprisen 2021

Ved 25-10-2021marts 27th, 2022Ingen Kommentarer

“Banden on tour”

Tilbage i januar 2020, til dommerklubbens generalforsamling, blev “Banden” overrasket med en tur over og se en landsholdskamp. Glæden var stor, og som følge af Corona-situationen det seneste halvandet år, har vi da også fået lov til at vente et stykke tid på at kunne indløse vores fine gave.

Tirsdag d. 12. oktober bød muligheden sig og Bent havde sørget for billetter til kampen mellem Danmark og Østrig. Vi tog toget fra Vojens Station med afgang kl. 12.30. Humøret var højt og forventningerne store. Toget var godt fyldt med sønderjyske fodboldfans, så der var en fantastisk fodboldstemning allerede fra start af.

Togturen gik med en masse snak og da samtalen faldt på hvor aftensmaden skulle indtages, var Nikolaj og Julie hurtige til at overbevise Mikkel og Martin om, at det skulle være Mash. En god bøf kræver sjældent megen overtalelse og derfor var de selvfølgelig hurtigt med på idéen. Da vi ankom til København bevægede vi os mod hotellet, som kun lå 5 minutters gang fra Hovedbanegården. Efter at have checket ind, satte vi vores ting og fejrede ankomsten med en lille en.

Herefter satte vi kursen mod Mash. De fleste i restauranten havde rød-hvide bluser på, så det kunne tydeligt mærkes, at vi ikke var de eneste, der glædede sig til en fed fodboldkamp. Hele menukortet lød lækkert og med alle de valgmuligheder, kunne det godt være svært at finde ud af hvad man ville have. Det forvirrede Mikkel så meget, at han endte med kun at bestille det vigtigste, nemlig kødet. Efter lidt hjælp fik han dog også bestilt både en forret, lidt tilbehør og en øl. Efter at have fået både forret, hovedret og dessert var bunden lagt og vi var max klar på at skulle til fodbold.

Vi fik hurtigt klædt om og iført os vores landsholdstrøjer. Inden vi gik ned i metroen, smuttede vi lige forbi en kiosk for at tage en sixpack med til turen, men da han fortalte at han ingen øl havde, men at han måske kunne friste med  en cola var vi hurtigt væk igen. Selvom drengene havde lidt svært ved at få billetautomaten til at virke, og dermed skabte en længere kø, så formåede vi at komme med metroen, med både billet og godt humør.

Vi havde seks stop inden vi nåede Parken og ved hvert stop, hoppede der flere og flere fodboldfans på. Klaphatte, Dannebrog, vikingehjelme (og meget mere), fyldte samtlige vogne og gjorde oplevelsen af at stå som sild i en tønde, fed! Da vi kom op fra undergrunden blev vi mødt af en mur af rød-hvid-klædte mennesker. Sang og råb fyldte gaden. Rundt om hele Parken var der ølvogne og madboder, som var godt besøgt. Parken var blevet prydet med store  bannere af landsholdslegender som fx Lars Olsen, Thomas Graversen og Michael Laudrup.

Selvom vi ankom til Parken en time før kampstart skyndte vi os at stille os i kø, da 36.000 mennesker godt kun betyde meget ventetid. Der var heldigvis ikke særlig lang kø ved vores indgang. Mens vi stod og ventede mødte vi endda Henrik ’Store’ Larsen, der gik lige forbi os. Da vi kom ind, fik vi hurtigt fundet vores pladser – som i øvrigt havde en helt fantastisk udsigt til banen.

Omringet af forventningsfulde fodboldentusiaster, var vi mere end klar til, at den slovakiske dommer skulle fløjte kampen i gang. Men inden vi nåede så langt, skulle der selvfølgelig synges nationalsang. Det var helt ekstatisk at mærke, hvordan hele Parken rungede og alle sang med, da ”Der er et yndigt land” blev sat på.

Kampen blev fløjtet i gang og vi var i hvert fald ikke i tvivl om, hvem det bedste hold på banen var. For med Danmarks gode kombinationsspil og en defensiv Østrig bare ikke kunne trænge igennem, var det kun et spørgsmål om tid før vi nok skulle score. Hele kampen igennem var stemningen på tribunerne forrygende. Vi lavede ’bølgen’ 10-12 gange og sang næsten samtlige danske landsholds-slagsange. Hele stadionet var med på festlighederne og det bidrog til en ufattelig fed stemning. I det 53. minut fik vi den længe ventede scoring. Thomas Delaney, der lavede et fantastisk løb med bolden hele vejen fra midten og ned til kanten af Østrigs felt, inden han med en lille inderside sendte den videre til Joakim Mæhle, der stensikkert kunne hamre bolden i kassen. Parken var i ekstase. Nikolaj tabte sin øl i ren begejstring og vi jublede vores lunger tomme for luft. Der blev sunget ”Vi er røde, vi er hvide. Vi står sammen, sid’ om side” og hvis ikke stemningen var fantastisk før, så var den det i hvert fald nu.

Kampen endte 1-0 og dermed fik Danmark kvalificeret sig til VM 2022. Det blev selvfølgelig fejret på stadion med både sang, råb og Fenerbahce-hilsner med spillerne. Nikolaj og Julie købte også, for at fejre dette, en trøje med ”Vi skal til VM 2022”-trøje. For Nikolaj var 1-0 sejren ekstra god, idet han havde oddset på netop dette resultat. Han gav derfor lige en ekstra omgang øl!

Nå men med en sejr til Danmark, skulle dette jo fejres! Ingen af os kunne prale af at være helt ædru, så da Julie havde sat sig for at købe nogle solbriller med dannebrog i glasset, så var det sådan det var. Den første hun spurgte ville ha’ 13.000 kr. for sine. Det takkede hun, fornuftigt nok, pænt nej til. Heldigvis var der flere der havde et par smarte Dannebrogs-solbriller og den næste hun spurgte, var villig til at sælge sine til en rigtig god pris,  sammenlignet med den første hun spurgte. Således fik Julie sine solbriller.

Da festivitassen omkring Parken havde lagt sig, bevægede vi os videre mod Gothersgade, da Martins sidemakker under kampen, havde anbefalet os dette. Vi fik fat i en eller andens trikoloreflag og dermed var vi klar til at indtage København, for at fejre Danmarks sejr. Første stop var på en kylling/burger-bar der hed Phillys. Vi faldt i snak med det søde personale, der udgav sig for at hedde Bo, Charlotte og Christina. Martin underholdte dem med sit  sønderjysk, Nikolaj spiste en burger, Julie spiste hotwings og Mikkel prøvede at få styr på tropperne.

Gothersgade var helt uden liv – hvem skulle have troet det, på sådan en tirsdag aften? Så jagten gik ind på at finde en døgnkiosk, der kunne sælge os en sixpack. Pludselig stødte vi på en politibil og Nikolaj og Julie besluttede sig for at ”stille sig i kø” ved politibilen, for at spørge om vej til den nærmeste kiosk. På et  tidspunkt gik det op for dem, at politiet var i gang med en narko-aktion og en politimand bedte dem pænt om at stille sig i kø et andet sted.

Vi fattede et vink med en vognstang og bevægede os videre. Vi fandt hurtigt en kiosk hvor der blev købt både sixpack og snacks. Herefter gik turen langsomt hjemad mod hotellet. Vi mødte flere mennesker på vores gåtur og vi snakkede med de fleste af dem. Snakken faldt på landsholdet, kampen og meget mere.

Efter en længere gåtur rundt i København, ramte vi endelig hotellet. Alle sammen glade og lidt trætte. Klokken 8.30 mødtes vi til morgenmad på hotellet. Julie sørgede for, at der kom flag på bordet – vi fejrede jo stadig Danmarks sejr!

Vi checkede ud af hotellet og begav os mod Strøget for at shoppe. Vi fik kigget i mange butikker og især drengene var i shoppehumør. Vi afsluttede Strøg’-turen af med lidt frokost, inden vi begav os mod Hovedbanegården for at tage toget hjem.

Hjemturen var lidt lang, idet toget holdte stille i Slagelse i 2 timer – men ikke noget der kunne ødelægge vores gode humør! Så efter en togtur på 4 ½ time, ankom vi til Vojens omkring kl. 18:00.

Vi, Mikkel, Martin, Nikolaj og Julie, vil gerne sige tusind tak til Sønderjysk Fodbolddommerklub for en helt vild god tur! Vi har haft det utroligt sjovt og landskampen var en fantastisk oplevelse.

De bedste hilsner fra

Mikkel, Martin, Nikolaj og Julie

Skriv en kommentar