Gå til hovedindhold
Ungdomsprisen

Ungdomsprisen 2012

Ved 29-10-2012juni 30th, 2021Ingen Kommentarer

Mandag den 29. oktober havde jeg gennem mine dommerpræstationer sikret mig en tur til Horsens i selskab med Tore Østergaard, hvor FCK kom på besøg. Vi mødtes i Rødekro godt kl. 16, og tog derfra videre til Horsens, hvor jeg skulle overvære udviklingen af Danmarks klart bedste dommer, Peter Rasmussen. En dommer der i øvrigt har præsteret  ekstremt godt ude i Europa, og hvis dette fortsætter, vil han helt sikkert snart være at finde i FIFA elite Category, hvor kun de absolut bedste  dommere fra Europa befinder sig. På linjerne befandt sig Henrik  Sønderby samt Niels Høg, og 4. dommeren var Lars Hummelgaard. De tre sidstnævnte er også dem der er med, når Peter Rasmussen gør sig i det europæiske, så man kan vist roligt kalde det for Danmarks absolut bedste kvartet, hvilket de i den grad også beviste her til aften.

Kampen startede 19.00, og Tore samt undertegnede stod klar i Horsens cirka 17.30, og kort efter ankom dommerkvartetten også. Da vi lige kort havde hilst på hinanden gik jeg sammen med kvartetten ud for at tjekke banen. De to linjedommere gik sammen ned og tjekkede de to måls net, mens Peter Rasmussen og jeg nøjedes med kort at tjekke banens tilstand. Han spurgte meget interesseret ind til hvor lang tid jeg havde dømt, på hvilket niveau osv. Derefter gik vi samlet i omklædningsrummet, hvor Horsens fansene i dagens anledning havde dekoreret en ”fin” Horsens lagkage. Efter at have snakket lidt frem og tilbage forlod vi omklædningsrummet med cirka en halv time til kampstart, og bevægede os op imod vip området, hvor Tore i lang tid havde set frem til en kop kaffe at varme sig på, men den måtte han dog meget nedtrykt konstatere, at han måtte vente til halvlegen for at få.

Klokken 19.00 fløjtede Peter Rasmussen op til en kamp, som skulle vise sig at blive en utroligt velspillet af slagsen. FCK startede som forventet bedst, men det varede dog højst 5 minutter og samlet over hele kampen dominerede de måske et kvarter. For Horsens, som der inden denne kamp ikke havde vundet en eneste hjemmekamp sprudlede og specielt københavnernes forsvar blev i store dele af kampen udstillet som statister! Horsens manglede dog den sidste kynisme, og måtte derfor være skuffede over kun at være foran 1-0 til halvleg. Et mål der i øvrigt blev scoret efter vel sæsonens største målmandsdrop, da Kim Christensen, der for en gangs skyld havde fået muligheden i  startopstillingen var i gavehumør og efter 34 minutter valgte han at ”aflevere” bolden til Horsens Steffen Kielstrup, som sikkert kunne score kampens enlige mål.

I anden halvleg fortsatte det gode Horsens spil, der dog det sidste kvarter løb tør for kræfter, og derved overlod det meste af spillet til FCK, men da de ikke formåede at skabe noget endte kampen med en fortjent hjemmesejr på 1-0. Anden halvleg var dog mere  interessant, hvis man kiggede på den med ”dommerøjnene”, da Peter Rasmussen der i 1. halvleg havde dømt en fejlfri kamp, men dog grundet dårlig placering et par gange blev fanget, og derfor måtte springe for  ikke at ramme bolden. 1. halvleg var dog stadig en præstation, som var et godt stykke over det forventelige. I 2. halvleg var det som om, at han lige gav den de sidste 5 % og det medførte, at han nok dømte noget af det bedste jeg har set i superligaen. Han nåede også korrekt at smide Mads Agesen ud, da han modtog sit andet gule kort, denne gang for at fratage et lovende angreb.

Efter kampen gik vi hurtigt i gang med udviklingen, som efter min mening også burde indføres ned i de lavere rangerede rækker, da jeg simpelthen synes, at man får meget mere ud af en tema baseret udvikling i forhold til den udviklingsform breddedommerne er vant til, hvor kampen en smule slavisk bliver gennemgået. Tilbage til udvikling, som jeg synes var rigtigt inspirerende, da der nærmere var tale om en dialog mellem dommerkvartetten og så Tore, i stedet for der udelukkende kom en lang smøre fra udvikleren. Dette er selvfølgeligt også lettere på dette niveau og specielt nu hvor Peter Rasmussen som
skulle udvikles har 10 års erfaring fra superligaen, samt flere store oplevelser i det europæiske, som F. eks. Makedonien – Kroatien.

Efter en lærerig udvikling gik vi sammen op i VIP-loungen, hvor der stod en god gang mad klar og under maden fik jeg lejlighed til at stille en masse spørgsmål, som jeg havde sparet op til under selve kampen.

Denne oplevelse var en stor en af slagsen, og jeg synes specielt det var fedt, at jeg fik lov til at få et indblik i hvordan en superligadommers optakt foregår. En væsentlig grund til, at oplevelsen blev så god, skal selvfølgeligt også tilskrives dommerkvartetten, som var ekstremt åbne og imødekommende, og som glædeligt besvarede alle de spørgsmål jeg nu skulle have.