Gå til hovedindhold
Stafetten

Jens Biel

Ved 27-03-2022februar 8th, 2023Ingen Kommentarer

Din Dommerkollega: (Navn, alder, hjemby og civil status)

Jens Biel 51 år og bor i eget hus i Haderslev. Er gift med Hanne på 47 år og sammen har vi tvillingerne Frederik og Josefine på næsten 20 år. Oprindeligt er jeg født i Aabenraa, men har boet hele min ungdom i Skrydstrup/Vojens området, som vi flyttede til efter min far fik arbejde på Hjulcentret. Jeg flyttede som 21 årig til skive for at studere og endt uddannelse flyttede jeg til Haderslev.

Hvor længe har du været dommer og hvorfor blev du dommer?

Jeg har været dommer i 14 år. Jeg blev dommer fordi min aktive fodboldkarriere stoppede pga. en rygskade. Men jeg manglede fodbolden og motionen, så derfor tog jeg uddannelsen som fodbolddommer gennem Haderslev FK. Og jeg må sige at jeg bestemt ikke har fortrudt det. Jeg nyder at komme ud og dømme fodbold rundt omkring på de forskellige stadions og samtidigt have noget socialt med mine dommerkollegaer.

Hvad laver du når du ikke dømmer fodbold?

Jeg er udlært værktøjsmager, plastmager og har læst videre til værktøjskonstruktør. Jeg har arbejdet i plastbranchen i mere end 30 år. I dag er jeg ansat på en plastvirksomhed i Billund som hedder HN Group, som Salgs- og Projektleder. Her har jeg ansvaret for implementering af nye plastproduktioner lige fra den spæde “fødsel” og indtil kunden har godkendt produktet.

Hvad motiverer dig til at dømme fodbold?

Det må så absolut være det sociale, motionen og det at “lede” en fodboldkamp. Jeg elsker at komme ud og dømme fodboldkampe og så får jeg for det meste nogle gode oplevelser når jeg er ude og dømme. Bonus er jo så at det også giver lidt motion, samt at man få penge for at dømme fodbold (men det er ikke det der motiverer én). Så møder jeg også en masse af mine kollegaer i dommerklubben.

Har du andre hobby udover at dømme fodbold?

Ja, jeg sidder i bestyrelsen for Sønderjydsk Fodbolddomerklub og administrerer hjemmesiden og andet bestyrelsesarbejde. Jeg er inkarneret Liverpool FC fan og er også formand for den lokale Redmen Family afdeling. Vi holder til på Bar De Ville i Haderslev, hvor vi mødes og ser hver eneste Liverpool kamp (så ofte det er muligt). Der udover, så elsker jeg at bage og er nok lidt af en nørd i surdejens verden. Alt lige fra rugbrød, franskbrød, boller, etc. Det er noget jeg virkelig slapper af ved.

Et klap på skulderen er altid rart at få – du har nu muligheden – hvem synes du i dommerklubben skal have et anerkendende klap på skulderen og hvorfor?

Jeg vil godt give Bjarne Hansen et klap på skulderen.

Ikke kun fordi han er en mand som har dømt mange kampe, men fordi han gerne vil de unge mennesker det bedste. Han er altid parat til at vejlede de unge nye dommere og er god til at lære fra sig. Desuden er han altid frisk for en kvik bemærkning og en snak.

Skriv en kommentar