Gå til hovedindhold
AktueltNyheder

Dødsfald

Mindeord Knud Erik Nyby

Sønderjydsk Fodbolddommerklub modtog den 25. august 2022 den sørgelige besked, at Knud Erik Nyby var afgået ved døden. Knud Erik blev 72 år og var den sidste tid ramt af alvorlig sygdom. Knud Erik tog dommerkort i 1972 og var således fodbolddommer i næsten 50 år.

Dommerkarrieren toppede sidst i 1980’erne med indplacering i Danmarksserien. Herefter bestod Knud Erik DBU’s instruktørprøve og senere Lovfortolkerprøven. Og netop fodboldloven og alle dens facetter blev Knud Eriks passion. I en alder af 70 år afholdt Knud Erik sin eksamination nr. 1000. En bedrift, meget få har gjort magen til. DBU benyttede sig også af Knuds Erik faglighed og evner på forskellige kurser, bl.a. var han med i pilotprojekter om ændrede eksamensbestemmelser og en årrække også instruktør på talentkurser i Lyngby.

På generalforsamlingen i januar 2022 afleverede Knud Erik sine eksamensmaterialer til bestyrelsen med en opfordring om, at nye yngre kræfter nu skulle til – med vanlig skarp humor.

Knud Erik sad i en årrække i bestyrelsen for Sønderjydsk Fodbolddommerklub, inden han i begyndelsen af  1990’erne overtog formandsposten, han ophørte med stor applaus ved generalforsamlingen i 2001.  Knud Erik mistede aldrig interessen for Sønderjydsk Fodbolddommerklub. Han var en sikker deltager ved generalforsamlingerne til det sidste, og i mange år bidrog Knud Erik med sin viden og erfaring som både bedømmer, udvikler og instruktør. Han var også en vellidt kollega med en særdeles veludviklet humor, som han aldrig slap, heller ikke da sygdommen blev værre. Så sent som i foråret 2022 var Knud Erik med på en fodboldtur til London sammen med 30 dommere og partnere fra hele landet. Knud Erik nød denne tur – selvom fysikken drillede lidt.

Dommerklubbens mere erfarne medlemmer kan med sikkerhed alle fortælle om gode, spændende og sjove oplevelser sammen med Knud Erik, på banen, før og efter kampene eller ved andre selskabelige arrangementer. Knud Erik havde et særligt socialt ”gen” hans omgangskreds og kolleger nød godt af.

Knud Erik vil blive savnet i dommerklubben.

Knud Erik bisættes fra Broager Kirke torsdag den 1. september kl. 11.00

Æret være Knud Eriks minde.

Bestyrelsen

Sønderjydsk Fodbolddommerklub

Skriv en kommentar