Gå til hovedindhold
Landspokalfinalen

Landspokalfinalen 2017

Ved 05-07-2017august 30th, 2021Ingen Kommentarer

På generalforsamlingen i januar måned fik jeg den glædelige overraskelse at få tildelt dette års tur til pokalfinalen i Parken. På det tidspunkt anede ingen hvilke to hold der ville nå finalen. At vi så senere på sæsonen kunne konstatere, at det blev FC København og Brøndby IF der skulle mødes, gjorde ikke forventningerne mindre.

Min ”ledsager” til denne pokalfinale, ja da faldt valget på min søn Frederik. Som det kan ses på foto, så var sikkerheden i top til denne højrisikokamp – jeg havde min egen lille ”betjent” med. Allerede inden vi nåede København gik der rygter om, at der var optræk til tilskuer uro blandt de to holds fans. Politiopbuddet både uden for og inde på stadion var massivt, således at fans fra de to klubber ikke kom i nærheden af hinanden.

I en voldsom tændt kulisse på tribunerne og med en blå himmel over Parken var rammerne perfekte for den 63. udgave af DBU Pokalen på denne dejlige Kristi Himmelfartsdag med 32.140 tilskuere på lægterne – heraf to fra SønderjyllandJ.

Finalen var meget jævnbyrdig og velspillet. De begejstrede og entusiastiske fans fra hver af de to klubber skabte en fremragende ramme om årets pokalfinale. Anden halvleg måtte udsættes nogen minutter på grund af en masse røg fra FCK’s fans, som med et sort banner erklærede had til årstallet 1964, hvor Brøndby blev grundlagt. De to holds fans udkæmpede også en ”kamp” på lægterne, ved at skulle forsøge at overgå hinanden.

På banen styrede kampens dommer Jens Maa slagets gang. Der var virkelig hårde dueller og uenighed mellem de to holds mandskaber, så her så vi hvordan Jens Maa måtte anvende ledelse på højeste plan, for at advarslerne kunne blive i lommen hele første halvleg. Kampen forblev spændende næsten til slut, idet FCK først lavede de to afgørende mål i det 83. og 85. minut. Slutresultat 3-1 til FCK. Fire mål og en fantastisk kulisse – hvad mere kan man ønske sig som tilskuer i en pokalfinale.

Sluttelig vil Frederik (måske kommende fodbolddommer) og jeg gerne takke Sønderjydsk Fodbolddommerklub for en rigtig fin oplevelse.

Venligst indsendt af Jørgen Lauritzen