Gå til hovedindhold
AktueltNyheder

Fodboldloven 22/23

Fra og med 1. juli 2022 er der nye regler gældende i fodboldloven 22/23. Og kunne man reglerne i 21/22, så er sandsynligheden stor for, at man også kan reglerne i den nye sæson. Der er nemlig ikke den væsentlige forskel men, dog er det værd at bemærke et par enkelte ting. Se herunder for de væsentligste ændringer, hvor nogle kun er gældende for §3 kampe. Den engelske udgave af fodboldloven (ifab) ligger allerede klar på hjemesiden. Når DBU’s fodboldlovgruppe til august er færdige med den danske udgave opdateres linket naturligvis også på hjemmesiden.

Fem udskiftninger og én i forlænget spilletid (kun § 3 turneringer)

Forsøgsordningen med fem udskiftninger ved tre spilstop (pausen undtaget) gøres permanent (kun i §3 turneringer).

I pokalkampe med forlænget spilletid gives én ekstra udskiftning og ét ekstra spilstop, da ubrugte udskiftninger kan overføres. Dette gælder også udelukkende for § 3 turneringer.

Official i straffesparkskonkurrence

I fodboldloven 22/23 gældende pr. 1. juli 2022, præciseres det at en official på bænken kan advares/udvises under straffesparkskonkurrencen.

Berøve en oplagt scoringsmulighed af målmanden

En målmand kan ikke berøve en oplagt scoringsmulighed, ved en forseelse med hænderne mod bolden i eget straffesparksfelt.

Det kan eks. være ved gentagelsesspil eller en tilbagelægning til egen målmand.

Det er en tydeliggørelse af ændringen, fra sidste års fodboldlov.

Målmandens placering ved et straffespark

Ved sparkets udførelse skal målmanden mindst have én fod på mållinjen eller i luften i flugt med mållinjen.

Den anden fod må godt være bag mållinjen, på mållinjen og foran mållinjen.

Men ikke begge fødder foran linjen eller bag den.

Spillernes benskinner

En benskinne skal være af et passende materiale og give en rimelig grad af beskyttelse. Det vil sige, at den principielt skal dække hele skinnebenet, og den skal være helt dækket af strømperne.

En benskinne er designet til at være en benskinne, dvs. ingen søndagsaviser, omvendte grydeskeer, pølsebakker, ipad-covers e.l.

Når i ser en spiller som i skønner ikke har fyldestgørende benskinner på, så skal i bede spilleren om at få det bragt i orden inden kampstart.

Tildækning af smykker i breddekampe er gjort permanent

Det er ikke tilladt spillerne at bruge udstyr eller bære andet (f.eks. ringe, armbånd og smykker), som er farligt for ham/hende selv eller andre.

Dog tillades det i kampe omfattet af fællesreglementet, der er alle kampe med undtagelse af kampe i § 3 turneringer, at spillere kan tildække smykker (øreringe, piercinger og festivalarmbånd) med tape, såfremt dommeren vurderer, at denne tildækning bevirker, at disse ikke længere udgør en fare for spilleren selv eller andre.

I modsat fald skal de pågældende spillere forlade banen –  indtil forholdet er bragt i orden.

Ønsker du at læse lidt mere omkring disse præciseringer, så se mere her: Ændringer i fodboldloven fra og med den 1. juli 2022

Skriv en kommentar